

BİRLİKTE BÜYÜYORUZ
Otel, Restoran ve Cafeler İçin Teslimat Hizmetimiz Bulunmaktadır.

Kalbinize giden yoldayız...











Üzüm
A vitamini, B1 vitamini, C vitamini, E vitamini, demir, kalsiyum, potasyum, sodyum, magnezyum ve fosfor
Üzüm, yaprak döken odunsu asmaların vitis cinsinden çiçekli bitki meyvesidir. Üzümler sofralık üzüm olarak taze yenebilir veya şarap, reçel, üzüm suyu, jöle, üzüm çekirdeği özü, kuru üzümler, sirke ve üzüm çekirdeği yağı yapımında kullanılabilir.


Mandalina
Yüksek bir antioksidan kaynağı
Mandalina, ılıman iklimde yetişmekte olan Turunçgiller familyasına aittir. Mandalina, portakala nazaran daha yumuşak olan kabuğu soyulduktan sonra yenebildiği gibi suyu sıkılarak da içilebilir.
Portakal
C vitamini açısından oldukça zengindir.
Lif açısından oldukça zengin bir meyve olan portakal; sağlıklı, düşük kalorili, oldukça besleyici bir narenciye türüdür. Sağlıklı ve çeşitli bir beslenmenin parçası olarak görülür ve C vitamini açısından oldukça zengindir. Ayrıca bağışıklık fonksiyonunu desteklemek de dahil , sağlık açısından çeşitli faydaları olabilecek antioksidanlar da içerir.
Kivi
Bağışıklık sistemini desteklerken yüksek lif içeriğ
Kivi, asma benzeri odunsu bir tırmanıcı bitki türüdür. C vitamini bakımından zengin yapısıyla dikkat çeker ve parlak yeşil etiyle tatlı-ekşi bir deneyim sunar.
Hem lezzetli hem de besleyici olan bu meyve, bağışıklık sistemini desteklerken yüksek lif içeriği sayesinde sindirim sağlığını iyileştirmeye yardımcı olur
Armut
C ve K vitamini, potasyum, lif ve antioksidanlar gibi önemli besin öğelerini içerir.
Armut, yumuşak ve sulu bir dokusu olan, hoş bir tat profiline sahip olan bir meyvedir. Armutun tat profili, doğal şeker içeriği sayesinde tatlı ve hafif ekşidir. Olgunlaştıkça daha da suyu bir kıvam alan armut, taze tüketildiğinde ferahlatıcı bir lezzet sunar. Yumuşak dokusu, çiğ tüketilmesini kolaylaştırır ve genellikle salatalar, tatlılar, reçeller ve içeceklerde kullanılır.
İncir
A, E, K gibi vitaminler; vücudu zararlı bileşenlerden korur
Liften zengin olan incir; bu özelliği ile kanserden korunmada etkilidir. Özellikle taze incirde bulunan antioksidanlar ve A, E, K gibi vitaminler; vücudu zararlı bileşenlerden korur ve bağışıklığın güçlenmesini destekler. İncir, sindirim sisteminin daha rahat çalışmasına yardımcı olarak kabızlık problemini önler.


Muz
Kolay sindirilebilen karbonhidrat içeriği
Muz, dünyada en çok yetiştirilen tropik meyvelerden biridir. Kolay sindirilebilen karbonhidrat içeriği ve yumuşak dokusu vardır. Sindirim sisteminden kemik sağlığına, bağırsak hastalarından kansere, kalp sağlığından beyin sağlığına kadar muz tüketiminin faydaları saymakla bitmez.
Şeftali
Göz sağlığı, cilt sağlığı, sindirim sisteminin verimli bir şekilde çalışması
Yaz aylarının gelmesiyle meyve tezgahlarını süslemeye başlayan şeftali gerek tadı gerekse faydaları ile sevilerek tüketilen meyvelerden biridir. Kendine has aroması ve dokusuyla bilinen şeftali başta C vitamini kaynağı olmasının yanı sıra vücuda sağladığı katkılar ile tıp dünyasında da ön plana çıkan meyveler arasında yer alır.
Göz sağlığı, cilt sağlığı, sindirim sisteminin verimli bir şekilde çalışması gibi şeftali, vücudun geneli için çeşitli faydalara sahip bir meyvedir.

Erik
Göz sağlığı, cilt sağlığı, sindirim sisteminin verimli bir şekilde çalışması
Erik zengin C vitaminli içeriği sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir. Kanın normal şekilde pıhtılaşmasını sağlar ve kan damarlarının oluşumunu destekler.
Erikte bulunan fitokimyasallar ve besinler kalp hastalığına neden olabilen iltihaplanmaları azaltır. Antioksidan içeriği, antijenlerle karşı bağışlılık sistemine destek verebilir. Ayrıca, mürdüm eriği, sindirim sistemini düzenleyici etkisi ile bağırsak sağlığını destekleyebilir.
Ananas
C vitamini, manganez ve bromelain
Ananas, tropik bir lezzettir ve sağlık için sayısız fayda sunar. C vitamini, manganez ve bromelain gibi besinlerle dolu bu meyve, bağışıklık sistemini güçlendirmeye, vücuttaki iltihabı azaltmaya ve sindirimi iyileştirmeye yardımcı olur.
Kemik sağlığı için önemli bir mineral olan manganez kanın pıhtılaşmasını sağlayarak yaraların iyileşmesine katkıda bulunur. Bir fincan ananas tükettiğinizde günlük manganez ihtiyacınızın yaklaşık yarsını karşılayabilirsiniz

Kiraz
A, B, C, vitaminleriyle birlikte magnezyum, kalsiyum, demir, potasyum mineralleri
Antioksidan deposu kiraz, doğal ağrı kesici özelliğiyle de biliniyor. Bahar aylarında açan kiraz çiçekleri yaz başında meyve veriyor, nefis lezzetiyle meyve saatlerini süslüyor. Kendisi küçük, lezzeti büyük, sağlığa faydaları ise saymakla bitmeyen kirazı yemek için en doğru zaman yaz aylarıdır.
Kiraz A, B, C, vitaminleriyle birlikte magnezyum, kalsiyum, demir, potasyum mineralleri bulunuyor. Kiraz aynı zamanda iyi bir antioksidan kaynağı sayılıyor, çok sayıda koruyucu bileşen barındırarak sağlığınızı destekliyor.


Elma
E, B1 ve B6 vitaminleri için önerilen günlük alımın
%2-5'ini sağlar.
Türkiye’nin her bölgesinde yetişebilen elma Rosaceae familyasına aittir ve bir sonbahar meyvesidir. Doyurucu ve enerji veren bir meyve olan elma hem lezzetlidir hem de vitamin ve mineral zenginliği ile öne çıkmaktadır.
Aynı porsiyon ayrıca E, B1 ve B6 vitaminleri için önerilen günlük alımın %2-5'ini sağlar. E vitamini yağda çözünen bir antioksidan görevi görür, B1 vitamini büyüme ve gelişme için gereklidir ve B6 vitamini protein metabolizması için gereklidir.
Ayrıca, önemli bir antioksidan grubu olan zengin bir polifenol kaynağıdır. Antioksidanlar, hücrelerinizi serbest radikallerden, yani kalp hastalığı ve kanser gibi kronik durumların gelişimine katkıda bulunan zararlı moleküllerden koruyan bileşiklerdir.

Karpuz
Karpuzda B,C, A vitaminleri ile Ca, Fe, P, Mg bulunmaktadır.
Karpuz, normal kan-damar fonksiyonunu destekleyen karotenoid olan likopen açısından zengindir. Likopen; normal kan kolesterol seviyelerinin korunmasına katkıda bulunur, normal ürem sistemine olumlu destek olur.
Karpuz aynı zamanda kan damarı akışına destek olan nitrik oksit sentezine öncü olarak işlev gören l -sitrülinin amino asidi kaynağıdır. Karpuzda içerdiği beta-karoten ile antioksidan aktivite gösterir. Karpuz meyvesi besleyici özelliği dışında, sıcak havalarda ideal bir serinleticidir.
Kavun
A, B, C, E, D ve K vitaminlerini ayrıca sodyum, bakır, potasyum, magnezyum, demir, alfa-beta karotenleri
Vitamin ve mineral içerikleri zengin olan sebze ve meyveler, sağlıklı ve dengeli beslenmede insanların ihtiyaç duydukları besin gruplarındandır. Hoş koku ve tada sahip, içi sulu ve bol çekirdekli olan kavun, sağlık açısından çok faydalı bir sebze türüdür.
Vitamin ve minerallerce zengin içeriği ile sağlıklı yaşama katkı sağlar. Kavun bol miktarda A, B, C, E, D ve K vitaminlerini içerir. Ayrıca sodyum, potasyum, magnezyum, demir, bakır ve alfa-beta karotenleri açısından da yüksek bir içeriğe sahiptir.
Taze olarak tüketilebilen kavun; salata (acur), reçel, meyve suyu olarak, meyveli yoğurt yapımında, meyve salatasında, turşu yapımında (acur ve ham kavun), çorba yapımında, dondurma ve pasta yapımında ve parfüm üretiminde kullanılmaktadır.

Nar
C, A, E, K vitaminleri, folat ve diğer mineraller bakımından da zengindir
Nar, sağlığa bir dizi fayda sunan besin açısından zengin bir meyvedir. Antioksidan bakımından zengin olan nar, hücre hasarını azaltabilir, yaşlanmayı geciktirebilir ve kalp sağlığını destekleyebilir.
Ayrıca, antiinflamatuar özelliklere sahip olan nar, iltihaplanmayı azaltabilir ve bağışıklık sistemini güçlendirebilir. Kan basıncını düzenleyebilecek potasyum içerir, şeker düzeylerini kontrol altında tutabilir ve kanserle mücadelede koruyucu olabilir.


Limon
Çok güçlü bir antibakteriyal olan pektin lifi içerir.
C vitamini açısından zengin olan bu meyve, güçlü antioksidan özellikleriyle bağışıklık sistemini destekler, cilt sağlığına katkıda bulunur ve sindirim sistemini düzenler.
Limon, turunçgiller ailesinden bir meyvedir ve halk arasında kabuğu, meyvesi ve suyu; soğuk algınlığı, sabah yorgunluğu, artirit, romatizma ve cilt bakımı gibi farklı durumların yanı sıra ayrıca yemeklerde lezzet verici olarak sıklıkla kullanılmaktadır. İçerdiği bioflavonoidler sağlık için yarar sağlamaktadır.

Çilek
C vitamini ve polifenoller açısından zengin
Çilek, zengin içeriği ve lezzeti ile tüketimi kolay ve oldukça faydalı bir meyvedir. Bu kırmızı renkli meyve, vücut için gerekli olan vitaminler, mineraller ve antioksidanlarla doludur. Özellikle C vitamini ve polifenoller açısından zengin olan çilek, bazı hastalıkların önlenmesine yardımcı olabilecek antioksidan bileşikler içerir

Kalbinize giden yoldayız...









Biber
İnsan vücudunun koruyucu kalkanı niteliğindeki bağışıklık sistemini güçlendirir.
Yeşil biberler veya dolmalık biberler, teknik olarak bir meyve türü olmalarına rağmen genellikle sebze olarak düşünülür. Aslında yeşil biber olgunlaşmamıştır.
Kırmızı ve sarı biberlere göre daha acı bir tada sahiptir. Dolmalık biberlerin ise kalın duvarları vardır. Çan benzeri bir şekle sahiptir ve kırmızı, sarı, mor gibi çeşitli renklerde bulunur.
Yeşil biber faydaları ise onların içerdiği besin maddelerinden gelir.
C ve B6 vitaminleri açısından zengin olan yeşil biber, kalp, göz ve bağırsak sağlığını korurken lif ve besin alımını artırmanın harika yollarından biridir.

Enginar
fosfor, kalsiyum, demir, sodyum, potasyum, magnezyum, çinko, A, B1, B2, B6 ve C vitaminleri
Bir sebze olarak bilinen ama aslen bir devedikeni türü olan enginar, papatyagiller familyasına ait bir bitkidir. Akdeniz ve Ege mutfağının sağlıklı sebzeleri arasında yer alan enginar, düşük kalorili ve sağlıklı beslenmek isteyenlerin muhakkak tüketmesi gereken zengin bir besindir. Genellikle bahar aylarında ve ılıman bölgelerde yetişen bu bitki, mavi ve mor renklerde yetişir. Düşük karbonhidrat ve yüksek protein içeriğine sahiptir. Özellikle zeytinyağlı yapılan yemeği sevilen enginar, lif zengini bir besindir.
Enginar içeriğinde; fosfor, kalsiyum, demir, sodyum, potasyum, magnezyum, çinko, A, B1, B2, B6 ve C vitaminlerini barındırır. Yüksek lif içermesi sebebiyle sindirim sistemi için oldukça faydalıdır. Bu yararlarından faydalanabilmek için arada bir tüketmekten ziyade, haftada bir kere düzenli olarak tüketilmesi fayda sağlayacaktır.

Kereviz
Antioksidan, kalsiyum, potasyum ve magnezyum
Kereviz, içeriğinde bulunan vitamin ve mineraller bakımından zengin olan ve insan sağlığına pek çok fayda sağlayan kök sebzelerden biridir. Kış aylarında en fazla tüketilen ve tercih edilen sebzeler arasında yer alırken, tohumları baharat olarak da kullanılabilir. Kalp ve damar sağlığını koruyucu özelliklerinin yanı sıra kerevizin faydaları arasında.
İçeriğinde yüksek miktarda lif ve su oranı bulunmaktadır. Çok az miktarda yağ ve karbonhidrat özellikleri taşır. Bu nedenle genellikle kilo problemi olan kişilerin ve zayıflamak için diyet yapan kişilerin diyet listelerindedir.. Soğuk algınlığı gibi rahatsızlıkların orta çıkmasında bağışıklık sistemine katkı sağlayarak bu tür hastalıklara iyi gelir.

Patlıcan
Demir, niasin, bakır, manganez, fosfor, folat, potasyum, magnezyum, B6, B12 ve C vitaminleri
Patlıcan , meyvenin koyu mor renkli kabuğunda bulunan antioksidan özelliklere sahip koruyucu bileşiklerin kaynağıdır. Bu bitki bileşiğinin beyin hücre zarlarını oluşturan yağları koruduğu gözlemlenmiştir. Besin maddelerinin içeri girip atılmasına izin veren ve hücreye ne yapması gerektiğini söyleyen haberci moleküllerden talimatlar alan bu hücrelerin zarlarını oluşturmaktadır.
İyi bir lif kaynağı ve düşük kalorili bir seçim olan patlıcan, kilo verme programında kullanmak için ideal bir bileşendir. Bir dizi farklı tarifte daha yüksek kalorili seçenekleri değiştirmek için diyetlerde kullanılmaktadır.
Buna ek olarak, patlıcandaki bitki bileşiklerinin pankreatik lipazın etkileyerek yağ sindirimini engellediği görülmektedir

Brokoli
Beta karoten, A Vitamini, C Vitamini, E Vitamini,
fosfor ve B kompleksi vitaminleri
Brokoli, güçlü antioksidan özelliği ile hücre hasarını engellemeye yardımcı olur ve inflamasyonu önleyerek vücudu koruma altında tutar. Glukorafanin adı verilen madde, sindirim esnasında güçlü bir antioksidan olarak bilinen sülforafana dönüşür. Araştırmalar, bu maddenin kan şekerini düşürdüğünü, kolesterolü dengelediğini, kronik hastalıkların gelişmesinde ise önleyici bir rolü olduğunu gösterir. Ayrıca içerisinde bulunan lutein ve zeaksantin, göz sağılığını korumaya yardımcıdır.

Mantar
Kalsiyum, potasyum, fosfor ve bakır mineralleri
Mantar B grubu vitaminlerince zengindir. Mantarda bulunan B vitaminleri sinir sisteminin düzgün çalışmasına ve cildin sağlıklı kalmasına yardımcı olur. Mantarlar hayvansal olmayan birkaç B12 vitamini kaynağı arasındadır.(B2) ve(B3) vitaminleri, metabolizma ve hücre fonksiyonları için önemlidir.
Mantar, iyi bir mineral, lif ve vitamin içeriğine sahiptir. Bunun ile birlikte antioksidan içerir. Az kalorili ve içeriğinde az yağ bulunur. Bu yüzden kilo verdirmede oldukça etkilidir. Yüksek beta-glukan içeriği sayesinde tokluk hissi oldukça fazladır ve kandaki kolesterol seviyesini dengeler.

Marul
A ve C vitaminleri bakımından oldukça zengin olan marulda yüksek miktarda lif, şeker, kalsiyum, demir, magnezyum, fosfor ve potasyum mineralleri
Marul, içerdiği lif (posa), antioksidan ve fitokimyasallar nedeniyle kalp ve damar sağlığı üzerinde bir dizi olumlu etkiye sahiptir. Marul lifi, kolesterolü düşürme etkisi ile bağdaştırılır. İnsan vücudunda çözünür bir lif olan pektin lipid metabolizmasını etkiler ve kolesterol emilimini azaltmaya yardımcıdır.
C ve E vitamini açısından zengin olan marul, cilt hücrelerini yeniler. Böylece cildin uzun yıllar daha parlak ve canlı olmasını sağlar. Kan dolaşımını hızlandırarak, sivilce ve akne oluşumunu da önler.

Soğan
A vitamini, E vitamini ve C vitaminini, magnezyum, fosfor, demir gibi mineraller
Antioksidan açısından da zengin olan soğan birçok hastalığa iyi gelmektedir. İçerisinde bulundurduğu antioksidanlar sayesinde bağışıklığı güçlendirir ve soğuk algınlığı, grip gibi hastalıklara karşı korur. İçeriğindeki A vitamini sayesinde göze iyi gelir.
C vitamini ise bizleri hastalıklara karşı korur. Özellikle soğanın kış aylarında tüketiminin artması hastalıklar üzerine olumlu etkiler doğurur. Bunlarla birlikte astım problemi olan kişilerde tüketiminin bağışıklığı güçlendirdiği bilinmektedir.
Soğan, kan şekerini düzenler, kemikleri güçlendirir, enfeksiyona iyi gelir, eklem ağrılarına iyi gelir, diş sorunlarına iyi gelir, cilde ve saçlara iyi gelir, vücudun direncini artırır. Bu nedenle özellikle kış aylarında tüketilmesi birçok hastalığı önlemeye yardımcı olur.
Soğan içerisinde yer alan kükürt minerali kan sulandırıcı olarak görev almaktadır. Bu sayede damar tıkanıklıklarına ve bundan kaynaklı oluşabilecek felç riskini azaltmaya yardımcı olur.

Salatalık
Çok güçlü bir antibakteriyal olan pektin lifi içerir.
Salatalık aynı zamanda lif bakımından zengindir. Lif, sindirim sistemi sağlığını iyileştirir, kabızlığı önler ve tokluk hissini artırabilir. Salatalık, yüksek su içeriği sayesinde hidrasyonu artırır. Özellikle sıcak hava koşullarında veya egzersiz sonrası tüketildiğinde vücuttaki su dengesini korur.
Besin değeri oldukça yüksektir ve sağlık için birçok fayda sağlar. Düşük kalorili, lezzetli bir sebze olan salatalık, her yaş grubu için sağlıklı bir tercihtir.




Mısır
E vitamini ve fitokimyasallar gibi antioksidanlar bakımından zengin olduğu için kanseri önlemeye yardımcı olur.
Mısır, diğer gıda kaynaklarında bulunması zor olan selenyum dahil vücudunuzun ihtiyaç duyduğu tüm mineraller bakımından zengindir.
Mısır, E vitamini ve fitokimyasallar gibi antioksidanlar bakımından zengin olduğu için kanseri önlemeye yardımcı olma yeteneği ile bilinir. Mısır vücudunuzda sağlıklı miktarda A vitamini üreten zengin bir beta-karoten kaynağıdır.

Turp
Metabolizmayı Hızlandırıyor ve Yaşlanmayı Yavaşlatıyor
İçerdiği yüksek oranda C vitamini, folik asit ve potasyum ile birlikte lif oranı güçlü olan sebze, karaciğer sağlığı ve mideyi temizlemesi açısından da önemi büyüktür. Metabolizmayı hızlandırması açısından etkili olan ve kişilerin diyet listelerinde yer alan sebze, kilo verme konusunda destekleyici bir rolü bulunuyor.
Kanda bulunan oksijen oranını artırır. Güçlü iyot özelliği ile birtakım tiroit hastalıklarına karşı korur

Havuç
A vitamini, karotenoid, B3 vitamini, B6 vitamini, C vitamini ve K vitaminleri, folik asitler
Havuç, %85’in üzerinde su içermektedir, %10’luk kısmı ise lif ve şekerdir, kalan kısmı az oranda yağ, protein, vitamin ve mineral içerir. Özünde A vitamini, karotenoid, B3 vitamini, B6 vitamini, C vitamini ve K vitaminleri, folik asitler bulunmaktadır.
Havucun rengi içerisinde olan karotenoidin çeşidi ile alakalıdır. Genel olarak bilinmekte olan turuncu havuçta beta karoten bulunmaktadır, antioksidan seviyesi fazla bir bileşen olarak karşımıza çıkar. İçeriğindeki besine sarı-turuncu rengi vermektedir. 55-60 gram ağırlığına sahip büyük boy bir havuç 35-40 oranında bir kalori enerji vermektedir. Havucun potasyum, sodyum özü fazladır.

Kabak
Fosfor, Lif, Kalsiyum, Potasyum, Magnezyum, Sodyum, Demir,
İçerdiği su oranının oldukça yüksek olması ve düşük kalorili olması ile beraber içerisinde bulunan antioksidan, vitamin ve minerallerle de oldukça zengin ve şifalı bir sebze olmasından dolayı ön plana çıkıyor. Özellikle sağlıklı beslenmeye özen gösteren, diyet ve detoks yapanlar için sıklıkla tüketilmesi tavsiye edilir.
Zengin bir antioksidan kaynağı olan kabak, içeriğindeki antioksidanlar sayesinde cilt ve göz sağlığı için birebirdir. Hasar gören hücrelerin yeniden yapılanmasını sağlar. Kabağın kabuk kısmı, antioksidan oranının en yüksek olduğu kısımdır.

Pırasa
A, B, C, K vitaminleri; demir, potasyum, kalsiyum, magnezyum mineralleri
Pırasa, kendine has kokusu ve aromatik lezzetiyle sağlıklı beslenme düzeninin demirbaş üyesi kabul edilir. Pırasa besin değeri yüksek doyucu ve destekleyici bir sebze ancak herkese hitap etmediği kabul edilen bir gerçektir. Türk mutfağında zeytinyağlı tariflerle yer edinen pırasa, soğan ve sarımsak ailesinden gelir, faydalı içeriğiyle mevsiminde düzenli tüketilmesi önerilir.
Pırasa hafif bir lezzete sahiptir; birçok diyetin başrolünü süsler, şifa deposu olması sebebiyle ise diyetlerin temel besini olur. Pırasa A, B, C, K vitaminleri; demir, potasyum, kalsiyum, magnezyum mineralleri, her yediğinizde sağlığınızı destekler.


Sarımsak
B vitamini, B6, C vitamini, bakır, selenyum, fosfor ve kalsiyum
Sarımsağın antioksidan oranı yüksektir ve doğal antibiyotik olarak bilinir. Bu özellikleri sayesinde kanserden bağışıklık sistemine, tansiyondan kolesterole kadar birçok hastalığa ve rahatsızlığa iyi gelir. İşte sarımsağın faydaları.
Zengin vitamin ve mineral içeriğine sahip olan sarımsak saçları güçlendirir, daha parlak ve canlı görünmelerini sağlar. Ayrıca kan dolaşımını hızlandırarak saç köklerini güçlendirir ve saç dökülmesini azaltır.

Patates
Lif, potasyum, C vitamini ve B6 vitamini
Patates, içeriğinde hastalıkları önlemeye çalışan antioksidanlar ve vücudun işlevselliğine yardımcı olan vitaminler bulundurur. İçeriğinde yer alan lifler, farklı sebzelerdeki lif özelliklerine oranla daha fazla çözünebilme özelliği taşır. Ayrıca bu lifler, bağırsaklar faydalı olan probiyotik görevi taşır. Sindirim sağlığına yararlıdır.
Antioksidan bakımından güçlü olan bir sebzedir. Vücuttaki hücreleri hastalığa karşı koruyucudur. Düzenli olarak tüketildiğinde hastalık riskini azaltır.
Kolajen cildin destek sistemidir. C vitamini, cilt hasarını önlemeye yardımcı olmak için bir antioksidan görevi görür. C vitamini ayrıca kolajenin kırışıklıkları yumuşatmasına ve genel cilt dokusunu iyileştirmesine yardımcı olur.
Domates
C, A, E, K vitaminleri, folat ve diğer mineraller bakımından da zengindir
Domatesin faydaları arasında antioksidan özellikleri, kalp sağlığına olan katkıları, kanser riskini azaltma etkisi, göz sağlığını desteklemesi, sindirim sağlığına yardımcı olması, cilt sağlığını koruması ve kemikleri güçlendirmesi ve daha pek çok şey yer alır
Domates, cilt sağlığına birkaç şekilde katkıda bulunur.
İçerdiği C vitamini, antioksidanlar ve likopen, ciltteki serbest radikallerle savaşarak hücre hasarını ve yaşlanma belirtilerini azaltabilir. Ayrıca, içerdiği su cildi nemlendirir ve parlaklık sağlar..
Ispanak
C, E ve B vitaminleri, magnezyum, demir ve kalsiyum
Ispanak bol miktarda C, E ve B vitaminleri, magnezyum, demir ve kalsiyum içerir. Bu nedenle besin değeri yüksektir. Ispanak, içerdiği A vitamini nedeniyle göz sağlığı için yararlıdır. Ispanak, sağlık açısından önemli bir risk olan pıhtılaşmayı yavaşlatır, kalp ve damar hastalıklarına karşı koruma sağlar.
Potasyum bakımından güçlü bir içeriğe sahip olduğundan tansiyon hastalıklarından korur ve tansiyon düşürücü özelliği taşır.K vitamini ihtiyacını karşılayarak, kemik ve eklem hastalıklarına karşı korur.
